top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvernathanvanboven

Dag 13: RKC-kerk, Oanob-dam & Braai

Bijgewerkt op: 7 aug. 2018

Zondag 6 augustus

Vanochtend was er een Family-dienst op het René Kids Center, wat inhoudt dat iedereen welkom was. De dienst bestond uit aanbidding, een praatje van Rinus (met een Nederlandse vertaling door Nathan), een praatje van Frans, de Namibische pastoor, viering van het Heilig Avondmaal, nog meer aanbidding, de dans van de meiden, een praatje van Jacobus en nog veel meer. Dit klinkt misschien als veel, en dat klopt helemaal. De dienst duurde drie uur in totaal, wat voor velen van ons iets te veel van het goede was. Gelukkig was de kwaliteit van de dienst wel erg goed, met voor iedereen iets wat bijbleef (zoals een pastoor die op de stoelen stond te preken/schreeuwen alsof het een voetbalwedstrijd was).


Toen de dienst rond tien voor een afgelopen was, haastte iedereen zich naar zijn/haar huisje om zich voor te bereiden op een laatste bezoek aan de Oanob-dam. Hier hebben we samen met de familie van Jan-Wim gegeten, genoten van de zon, het water en de heerlijke milkshakes en nog twee potjes Evangelisten gespeeld. Ook voor dit laatste deel van de middag waren Jan-Win, zijn vrouw Herma en hun kinderen van de partij, wat zorgde voor een onvergetelijke ervaring. Helaas was er niet te veel tijd om hier rond te hangen, omdat we ook nog een specialiteit van het RKC op het programma hadden staan, de door Jacobus en James geleidde braai.


De braai is de Afrikaanse tegenhanger van de barbecue. Vlees neemt altijd een belangrijke rol in in de Namibische keuken, maar nooit was dit duidelijker dan tijdens deze maaltijd. Er was een hele reeks aan verschillende vleessoorten klaar om gegeten te worden, gecombineerd met broodjes en verschillende salades. Dit alles vormde een waar koningsmaal waar voor iedereen genoeg te halen viel. Toen iedereen vol zat (wat niet heel lang duurde omdat al het vlees zwaar op de maag lag), was het tijd om nog één laatste uitstapje te maken. Deze keer voerde de weg ons naar de berg die naast Rehoboth ligt. Nadat we deze berg hadden beklommen (alles in de busjes wel te verstaan), hadden we uitzicht over Rehoboth bij nacht (dat vrij veel weg had van een grote stad bij nacht) en de prachtige Namibische sterrenhemel. In deze spectaculaire omgeving hebben we met zijn alles voor Rehoboth en in het bijzonder Block E gebeden. Hierna hebben we nog even naar onze omgeving gekeken voordat we voor de laatste keer naar onze Namibische slaapkamers vertrokken.

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Achteraf: Wat betekent deze reis voor ons?

In tegenstelling tot alle andere berichten in deze blog is dit geen verslag van een dag van de reis, maar eerder een stukje waarin wij hopen duidelijk te maken wat we van deze reis vonden. Toen wij na

bottom of page