top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvernathanvanboven

Dag 4: Ouderenochtend & Youth Night

Bijgewerkt op: 7 aug. 2018

27 juli

Zoals we gisteren in de blog hebben geschreven, was er vandaag een tweede bezoek aan het ziekenhuis. Vandaag mocht er weer een nieuwe groep mee. De groep bestond uit Henno, Anna, Annette, Nanne en Eva.


Het Tweede Ziekenhuisbezoek

Deze ochtend waren we van plan om de kinderen te gaan wassen, maar in het ziekenhuis aangekomen was dit al gebeurd. Aangezien de kinderen al gewassen waren, hebben we lekker met ze gespeeld en hebben we ze eten gegeven.

In Afrika gaat het er in een ziekenhuis heel anders aan toe. De kinderen zijn heel klein en mager voor hun leeftijd. Waar de kinderen bijvoorbeeld anderhalf zijn, lijken ze net een paar maanden oud. De kinderen eten elke dag hetzelfde en een paar van de kinderen wilden niet eens eten. Als je zo'n kindje vast hebt, besef je pas hoe goed alles bij ons is geregeld.

Na anderhalf uur met de kindjes te hebben gespeeld en geknuffeld gingen we weer terug naar het RKC. Dit vonden de kinderen niet zo heel leuk, want zodra ze in het bedje werden gezet begonnen ze heel hard te huilen.



Aan het eind van de ochtend begonnen we met de ouderen-verwenochtend. Er werden zo'n twintig ouderen uit Block E opgehaald door busjes. Aangekomen op het RKC hebben we eerst een paar liedjes gezongen en er werd een mini-preek gehouden. Het was mooi om te zien dat hoewel de mensen het zo slecht hebben, ze toch hoop houden en in God blijven geloven.

Daarna begon het verwennen. Alle ouderen kregen een lekker gezichtsmaskertje, de handen werden schoongemaakt en de nagels gelakt. Ook werden de voeten gewassen, kregen de ouderen zalf op hun voeten en teennagels gelakt. Hoewel je kon zien dat het lang geleden was dat ze schone voeten hadden, was het toch erg dankbaar om te doen. Je kon zien dat de ouderen echt genoten van wat wij deden en dat ze het fijn vonden. Hierna kregen ze allemaal een maaltijd en werden ze teruggebracht naar hun huisjes in Block E.



Omdat 's avonds de Youth Night op het programma stond besloten we om ons 's middags niet te druk te maken. We brachten een bezoek aan het winkelcentrum van Rehoboth waar iedereen een half uurtje de tijd had om rond te kijken. Deze tijd werd vooral gebruikt om geld te pinnen en de halve supermarkt leeg te kopen. Hierna vertrokken we richting China Town. Ook daar hebben we ongeveer een half uurtje rond gekeken. Bijzonder hoe je daar onder andere heuse Gucci slippers kunt kopen voor maar €2,-!!! Rond een uurtje of vijf waren we weer terug op het RKC en werd er al druk voor ons gekookt. Om half zes mochten we aanschuiven en genieten van de spaghetti met gehaktballetjes die voor ons gemaakt was. Super lekker :).


's Avonds stond het belangrijkste deel van de dag op het programma: de Youth Night. Eerst dachten wij dat er een soort talentenjacht zou plaatsvinden tijdens deze speciale jongerendienst, maar uiteindelijk bleek het een "normale" Namibische dienst te zijn. Er was een preek van James (de leider van bijna alles wat met de Jongerenreis te maken heeft) en heel veel aanbidding waarbij de tieners eigenlijk nooit stil konden blijven zitten. Omdat we het hier over tieners hebben, was de kerkzaal opgedeeld in een jongens- en meidengedeelte, maar in beide gedeeltes kon je genoeg dansende tieners vinden. Zelfs een aantal Nederlanders deden mee.

Later moesten we er allemaal aan geloven (behalve Rinus, die gelukkig voor hem foto's kon maken). De meiden wisten al dat ze een dans moesten opvoeren tijdens de Youth Night en deden dit dan ook, maar toen kwam James met het idee om alle jongens ook een (ter plekke geïmproviseerde) dans te laten doen. Dit werd een polonaise waar veel tieners graag aan mee deden. Hierna was er nog meer aanbidding, maar dit ging nog erg lang door en meerdere mensen verlieten de dienst eerder omdat het allemaal wel erg land duurde. Toen de dienst eindelijk af was en de tieners weer thuis waren, hebben we nog twee potjes (christelijk) weerwolven gespeeld en nog een heel gezellige tijd gehad.








180 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Achteraf: Wat betekent deze reis voor ons?

In tegenstelling tot alle andere berichten in deze blog is dit geen verslag van een dag van de reis, maar eerder een stukje waarin wij hopen duidelijk te maken wat we van deze reis vonden. Toen wij na

Dag 13: RKC-kerk, Oanob-dam & Braai

Zondag 6 augustus Vanochtend was er een Family-dienst op het René Kids Center, wat inhoudt dat iedereen welkom was. De dienst bestond uit aanbidding, een praatje van Rinus (met een Nederlandse vertali

bottom of page